VOLVO RECHARGED

“Makinat tona gjithmonë kanë qenë të dizajnuara për të ndihmuar në mbrojtjen e njerëzve. Tani ato do t’i dizajnojmë për të ndihmuar edhe në mbrojtjen e planetit “.

PËR NJË TË ARDHME MË TË SIGURT

Me nergji elektrike po rimbushim gjithçka që bëjmë, duke filluar nga veturat, fabrikat tona dhe rrjetin e furnizimit. Qëllimi jonë është të zvogëlojmë gjurmën tonë të karbonit me 40% për makinë deri në vitin 2025 në krahasim me vitin 2018. Si dhe të jemi neutral ndaj ndryshimeve klimatike deri në vitin 2040. Sepse ne kemi vetëm një planet.

VOLVO RECHARGE (VOLVO RIMBUSHJE) LUKS I PËRGJEGJSHËM.

Prezantojmë Volvo Recharge – linja jonë e re e makinave hibride të përparuara, të pastra elektrike dhe me kyçje hibride, të dizajnuara për t’ju dhënë një përvojë të rafinuar dhe më të qëndrueshme të drejtimit. Këta janë makinat që kanë fituar besimin për të mbrojtur familjen tuaj, tani gjithashtu ndihmojnë edhe në mbrojtjen e së ardhmes së tyre.

Volvo Recharge në detaje

“Çdo veturë e re Volvo që ne lançojmë do të elektrizohet. Sot, ne jemi prodhuesi i vetëm tradicional i veturave që ofrojmë mundësinë e kyçjes hibride për të gjitha modelet tona. Dhe gjatë pesë viteve të ardhshme, do të lançojmë pesë vetura të reja plotësisht elektrike. Qëllimi jonë është që deri në vitin 2025, gjysma e veturave që shesim të jenë elektrike “.

PREZANTOJMË XC40 RECHARGE

Volvo SUV-i i parë i pastër elektrik është tani këtu për ju. I dizajnuar për mënyrën se si jetoni dhe ndërtuar për t’ju ndihmuar të mbani veten dhe planeti më të sigurt.

ELEKTRIFIKIMI MJAFTON

Është vetëm një fillim. Por kjo nuk përfundon këtu dhe nuk është zgjidhja e tërë. Për të mbrojtur sigurinë e planetit tonë, duhet të bëjmë më shumë sesa thjesht të elektrizojmë makinat tona. Vizioni ynë është të jemi neutral ndaj ndyshimeve klimatike në zinxhirin tonë të plotë të vlerave deri në vitin 2040 – një dekadë përpara qëllimit siç është paraparë me Marrëveshjen e Parisit. Pra, gjithçka që ne prodhojmë, duhet të ruaj mjedisin tonë në të gjitha fushat.

OPERIME RECHARGED

Deri në vitin 2025, synojmë të zvogëlojmë emetimet tona totale operative të karbonit me 25% për veturë në krahasim me vitin 2018. Kjo përfshin gjithçka që bëjmë si kompani, duke filluar nga prodhimi deri në udhëtimet zyrtare, si dhe rrjeti ynë i shitjes me pakicë. Tashmë po punojmë drejt neutralizimit të ambientit klimatik në operacionet tona prodhuese deri në vitin 2025 dhe po bëjmë përparim të mirë me rreth 80% të termocentraleve tona globale të mundësuar nga energjia e rinovueshme elektrike.

ZINXHIRI I FURNIZIMIT RECHARGED

Synojmë të zvogëlojmë emetimet e karbonit në rrjetin e furnizimit – një pjesë e madhe e emetimeve tona të përgjithshme të zinxhirit të vlerës – me 25% për veturë deri në vitin 2025 në krahasim me vitin 2018. Kjo përfshin emetimet e krijuara nga prodhimi i përbërësve dhe materialeve, si dhe nga ekstraktet e mineraleve dhe metaleve . Do të punojmë drejt këtij vizioni në disa mënyra dhe atë duke përfshirë ndihmën e furnitorëve tanë për të rritur përdorimin e energjisë së tyre të rinovueshme, si dhe përdorimin e materialeve më të qëndrueshme në makinat tona dhe reduktimin e mbeturinave. Tashmë kemi një ambicie që të paktën 25% e të gjithë plastikës së përdorur në veturat e reja Volvo të lansuara pas vitit 2025, të bëhen nga materiale të riciklueshme.

NGARJE RECHARGED

Shumica e emetimeve totale të karbonit nga makinat Plug-In hibride shkaktohen atëherë kur ato drejtohet me benzinë. Për të inkurajuar drejtuesit e makinave Volvo Plug-In hibride të ngasin në mënyrën sa më të qëndrueshme, ne synojmë të prezantojmë mënyra për të shpërblyer ngarjen në modalitetin “Pure Electric”. Tashmë, të gjitha makinat Volvo Recharge Plug-in hibride, në disa tregje, vijnë me një vit energji elektrike falas.

MARRJA E MASAVE PËR BURIMIN ETIK TË BATERIVE

Për të bërë ndryshim të vërtetë për sa i përket qëndrueshmërisë, ulja e emetimeve të CO2 nuk është e mjaftueshme. Ne gjithashtu duhet të sigurojmë që bateritë e veturave tona elektrike të jenë përfituar në mënyrë etike. Gjurmueshmëria e plotë e lëndëve të para të baterive, siç është kobalti, është një sfidë kryesore e qëndrueshmërisë për prodhuesit automobilistik. Në Volvo Cars, ne jemi të përkushtuar për një zinxhir etik furnizimi. Dhe si prodhuesi i parë i veturave, ne jemi duke zhvilluar këtë angazhim më tej duke përdorur teknologjinë e të dhënave blockchain për të monitoruar dhe ndjekur kobaltin tonë në të gjithë zinxhirin global të furnizimit. Kjo teknologji rrit dukshëm transparencën e zinxhirit të furnizimit me lëndë të parë. Dhe mbi të gjitha: na ndihmon të sigurojmë që kobalti i përdorur në makinat tona elektrike të jetë me burim të përgjegjshëm.