Suksesi i SUV drejton Volvo Cars në rekordin e gjashtë rradhas të shitjeve të më shumë se 700.000 veturave

Volvo Cars ka vendosur një rekord të ri, të gjashtin vit radhazi të shitjeve globale në vitin 2019, duke arritur 700.000 njësi të shitura për herë të parë në historinë e tij 93-vjeçare. Kompania regjistroi shifren e shitjeve të 705.452 veturave në vitin 2019, një rritje prej 9,8 përqind në krahasim me vitin 2018, duke tejkaluar solidarisht tregun e përgjithshëm në të gjitha rajonet.

Rekordi i ri i shitjeve mbështetet nga kërkesa e lartë e vazhdueshme për modelet çmim-fituese Volvo Cars. Tre modelet e saj SUV kontribuan më së shumti pasi kompania fitoi pjesën e tregut në Kinë, Sh.B.A dhe Evropë mes tregjeve të ngurtësuara të makinave.

Kompania gjithashtu regjistroi kërkesë të fortë për automjetet e saj të elektrike, si në aspektin e shitjeve të regjistruara, ashtu edhe në porositë në përfaqësi. Në përgjithësi, Volvo Cars shiti 45.933 modele hibride plug-in në 2019, një rritje prej 22,9 përqind në krahasim me 2018 dhe më shumë se dyfish në 2017.

 “Jam shumë i kënaqur kur shoh që për herë të parë në historinë tonë kemi shitur më shumë se 700,000 makina, ndërsa fituam pjesën e tregut në të gjitha rajonet kryesore të shitjeve tona,” tha Håkan Samuelsson, shefi ekzekutiv. “Ne synojmë të ndërtohemi në këtë trend pozitiv në vitin 2020 ndërsa fillojmë të përdorim gamën tonë të Recharge së Volvos.”

Duke ilustruar forcën e portofolit të saj dhe ecurinë e shitjeve të saj në vitin 2019, Volvo Cars tejkaloi rekordin e mëparshëm të shitjeve të plotë të 642.253 veturave, të vendosura në vitin 2018, gati një muaj të plotë para fundit të vitit. Dhjetori ishte muaji më i mirë i shitjeve të kompanisë, me një rritje prej 23,4 përqind nga viti në vit në 74.239 makina të shitura.

Në Kinë, Volvo Cars shiti 154.961 vetura në vitin 2019, një rritje prej 18,7 përqind krahasuar me 2018 dhe duke tejkaluar më mirë tregun e përgjithshëm. Rezultati është një rekord i gjithanshëm për Volvo Cars në Kinë dhe numri më i lartë i shitjeve që ka arritur ndonjëherë në një treg të vetëm. 

Në Shtetet e Bashkuara, Volvo Cars shiti 108.234 makina, duke thyer pragun e shitur të 100,000 makinave për herë të parë që nga viti 2007. Në krahasim me 2018, shitjet u rritën me 10,1 përqind.

Në Evropë, shitjet ishin veçanërisht të forta në Gjermani, ku kompania shiti më shumë se 50,000 makina për herë të parë në historinë e saj, ndërsa realizoi rezultatin e saj më të mirë të shitjeve që nga viti 1990 në Mbretërinë e Bashkuar.

Tregjet e tjera që regjistruan performancën e tyre më të mirë të shitjeve në historinë e kompanisë, përfshinin Australinë, Belgjikën, Brazilin, Republikën Çeke, Hungarinë, Korenë, Poloninë dhe Portugalinë.

Në rajonin e Adria, Volvo Cars dorëzuan 1.536 makina në 2019. Krahasuar me 2018, shitjet u rritën me 22.4%. Që në 2015, kompania është rritur me mesatarisht 33% në këtë rajon.

SUVi XC60 vazhdon të jetë makina më e shitur për kompaninë globalisht, e ndjekur nga SUVi XC40 dhe XC90, ndërsa sedanet dhe portobagazhët në Seritë 90 dhe 60 gjithashtu kontribuan në rritjen e vëllimit në Kinë dhe Evropë përkatësisht.

Këtë vit, Volvo Cars do të fillojë të përdorë linjën e tij Recharge në tregjet rreth globit. Rimbushja do të jetë emri kryesor për të gjithë Volvot me karikim me një fuqi plotësisht elektrike dhe ato hibride plug-in.

Linja e makinave Recharge synon të rrisë më tej shitjet e makinave me karikim Volvo Cars dhe inkurajimin e shoferëve hibrid plug-in përmes stimujve për të përdorur mënyrën e pastër të karburantit sa më shumë që të jetë e mundur. Volvo Cars synon që veturat hibride me plug-in të përbëjnë 20 përqind të shitjeve totale në vitin 2020.

Çdo model Volvo përfshin një opsion Recharge, nga SUVi i vogël XC40 tek veturat të Serive 60 deri te ikona XC90. Volvo Cars është prodhuesi i vetëm i makinave që ofron një variant plug-in për çdo model në përbërjen e tij. Së shpejti, blerësit gjithashtu mund të zgjedhin XC40 Recharge P8, makinën e parë plotësisht elektrike të Volvo Cars.

Një ndarje e detajuar e shitjeve rajonale është dhënë më poshtë.

 

Dhjetor

Janar-Dhjetor

 

2018

2019

Ndryshimi

2018

2019

Ndryshimi

Europe

29.469

34.224

16,1%

317.838

340.605

7,2%

China

11.868

16.908

42,5%

130.593

154.961

18,7%

US

8.826

12.360

40%

98.263

108.234

10,1%

Të tjerë

9.994

10.747

7,5%

95.559

101.652

6,4%

Total

60.157

74.239

23,4%

642.253

705.452

9,8%

Në vitin 2019 XC60 ishte modeli më i lartë me shitje prej 204.965 veturave (2018: 187.339 vetura), i ndjekur nga XC40 me 139.847 (2018: 75.828 vetura) dhe XC90 me shitje 100.729 (2018: 94.182 vetura).